Een gratis Libelle, bos bloemen aan de deur, thuisbingo, een verse maaltijd of een groepsgesprek aan de telefoon: tijdens de coronacrisis werden er veel mooie acties op poten gezet om ouderen een hart onder de riem te steken. Een greep uit alle hartverwarmende initiatieven. 

Via Thuisgekookt geniet u eenvoudig mee van de kookkunsten van iemand uit de buurt. U kiest online uw gerecht en krijgt dit thuisgebracht. Thuisgekookt matcht u ook met liefde aan een vaste thuiskok in uw eigen straat of wijk. ZilverSchild sprak met initiatiefnemer Stephanie van Gerven.

Samen met leeftijdsgenoten praten over wezenlijke onderwerpen, dat kan met In je Uppie aan de Lijn. Dit telefonische groepsgesprek is beschikbaar voor ouderen in heel Nederland. Er is een gespreksleider en een thema, waardoor het ijs zo gebroken is.

Het Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact. Wilt u alleen post ontvangen of ook schrijven? Het kan allebei. U geeft uw wensen door en wordt vervolgens gematcht aan de juiste vrijwilliger.

Behoefte aan een praatje, hulp bij de boodschappen of iets anders? De Buurtkring brengt hulpvraag en hulpaanbod in uw buurt bij elkaar. Voor de kleine maar toch belangrijke dingen waar u net even wat hulp bij kunt gebruiken.

Koetjes & Kalfjes koppelt studenten en ouderen aan elkaar op basis van interesse en studie/voormalig beroep. De studenten bellen eens in de twee à drie dagen voor een gezellig gesprek. Over koetjes en kalfjes bijvoorbeeld.

Kijk op eentegeneenzaamheid.nl voor meer mooie initiatieven