Wat heeft 2023 voor u in petto als het gaat om zorg? Welke zorg u ook nodig heeft of krijgt, vaak is er meer mogelijk dan u denkt. De Zorgcoach helpt u graag bij het vinden, aanvragen en regelen van zorg die bij u past. Zoals bij Anne-Marie, die opzag tegen de herstelperiode na een heupoperatie.

Waarschijnlijk hebt u nog geen idee wat u in 2023 te wachten staat als het gaat om zorg. Maar misschien ook wel; misschien weet u al dat er een ziekenhuisbehandeling aankomt of staat er een operatie gepland. Welke zorg u ook nodig heeft, de Zorgcoach van Zilveren Kruis denkt mee, geeft advies en wijst u de weg naar de juiste zorgverlener. Of u nu wilt weten naar welk ziekenhuis u het beste kunt gaan, hoe u thuiszorg regelt of sneller aan de beurt komt bij een medisch specialist.

Een beetje in paniek

Toen de alleenstaande Anne-Marie (58) hoorde dat ze een kunstheup nodig had, begon ze meteen te piekeren over de tijd na de ingreep. “Niet bukken of hurken, geen bedden opmaken, met moeite je broek aankrijgen. Iemand moest me thuis komen helpen. Ik raakte een beetje in paniek bij dit vooruitzicht. En om iemand uit mijn vriendenkring nu te vragen wekenlang elke dag te komen, dat is nogal iets.

Bij de hand

“Door deze obstakels twijfelde ik over de ingreep. Maar mijn arts zei me dat ik eens contact moest opnemen met de zorgverzekeraar over zorg aan huis. Daar had ik nog nooit aan gedacht. In mijn beleving regelt je verzekeraar alleen je ziektekosten, maar toen ik belde, bleek dat ze veel meer doen. De Zorgcoach heeft mij geholpen de juiste thuiszorginstelling te vinden en regelde wat er nodig was; zij wist de weg in het thuiszorg-landschap. Heel fijn dat iemand je zo bij de hand neemt! Dat zorgt ervoor dat je zo’n hele ingreep een stuk geruster tegemoetziet.”

Ontdek waar de Zorgcoach u bij kan helpen