Nooit te oud om te sporten toch? Sterker nog, juist bij het ouder worden is sporten belangrijk om vitaal te blijven. Dat kan ook thuis! Met de online sportschool van Fitchannel komt u heel eenvoudig in beweging vanuit uw eigen woonkamer, wanneer u maar wilt. Een vergoeding voor Fitchannel zit ook het komend jaar (2024) in het Extra Vitaal Pakket.

Thuis sporten is een laagdrempelige manier om te starten met trainen. In uw eigen huis kunt u lekker uzelf zijn, niemand zit u tijdens het sporten aan te staren. Daarnaast is sporten in uw eigen woning super flexibel: u kunt sporten wanneer u maar wilt. Klinkt goed? Dan is Fitchannel iets voor u: het platform voor online thuis sporten. Sinds dit jaar wordt het vergoed vanuit het Extra Vitaal Pakket van Zilveren Kruis.

Professionele begeleiding
Hoewel we prima tot op hoge leeftijd kunnen bewegen, brengt sporten voor ouderen wel bepaalde risico’s met zich mee. Zo hebben senioren meer kans op blessures en duurt het langer voordat ze hiervan hersteld zijn. Goede begeleiding is dus cruciaal. Daarom biedt het Fitchannel-platform toegang tot professionele trainers, voor fitness maar ook yoga. In de nauwkeurig opgebouwde programma’s zitten geschikte oefeningen voor ouderen. Ook leggen de trainers precies uit hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden om de kans op blessures te minimaliseren.

Op uw niveau
Fitchannel is toegankelijk voor sporters van ieder niveau. Naast workouts die aansluiten bij uw leeftijd en niveau krijgt u online toegang tot gezonde recepten en eetschema’s. Ook kunt u uw ervaringen en vorderingen delen in een online community, waardoor u gemotiveerd blijft om vol te houden.

Prina ging u voor
“Ik sport omdat ik me graag fit wil voelen”, vertelt Prina (64). “Ik sport nu drie jaar met Fitchannel. Als ik opsta, doe ik gelijk mijn sportkleding aan. Een half uurtje na het ontbijt ga ik dan aan de slag. Ik stream Fitchannel vanaf mijn iPad op de televisie. Ik heb de afgelopen tijd verschillende trainingen geprobeerd, het is leuk dat er veel afwisseling is. Ik vind dat de trainingen heel erg goed gaan. Ik zie er wel eens tegenop, maar het helpt dan dat het maar een half uurtje is. En als ik eenmaal bezig ben, gaat het vanzelf. Daarna voel ik me helemaal fit en ben ik blij dat ik het weer heb gedaan. Dan kan mijn dag beginnen.”

Lees hier meer over Fitchannel.