Heeft u de laatste tijd veel last van stress en weet u niet meer hoe u moet ontspannen? Met deze praktische tips voelt u zich snel weer rustig en ontspannend. En houdt u meer energie over voor de leuke dingen in het leven. 

Kies voor de essentie.

Wanneer u vaak wordt afgeleid en geprikkeld door dingen die er niet toe doen, mist u focus. Kies wat voor u essentieel is en verwijder overbodige zaken uit uw leven. Dan ervaart u veel minder stress.

Ruim rigoureus op.

De makkelijkste manier om uw leven en spullen te organiseren is: het grootste gedeelte weg doen.

Filter de ruis van nieuws en commercials.

De buitenwereld vertelt u constant dat u veel materie nodig hebt om gelukkig te zijn. Commercials verleiden u constant om iets te kopen, krantenkoppen schreeuwen om uw aandacht. Kies uit die brei heel bewust wat u wilt lezen en wat u nodig hebt. Dat levert minder stress op en maakt u gelukkiger.

Neem geregeld tijd voor uzelf.

Tijd alleen doorbrengen is voor sommigen moeilijk. Maar het is heel goed voor het vinden van innerlijke rust en creativiteit. Het geeft u ruimte om uit te vinden wat belangrijk voor u is.

Luister naar uw adem.

Probeer het eens: bewust in en -uitademen en uw ogen sluiten als het even zwaar of druk is. Ontdek de kracht en het ontspannen gevoel ervan.

Geef minder uit.

De beste manier om uzelf een salarisverhoging te geven is alleen geld uitgeven aan zaken die u écht nodig hebt en die waarde toevoegen aan uw leven.

Ga singletasken.

Multitasken is populair, maar in wezen zijn we er slecht in. Ons brein kan zich maar op één ding tegelijkertijd concentreren. Multitasken geeft stress, is moeilijk en u krijgt minder gedaan. Focus u op één taak, maak het af en ga dan pas het volgende doen.

Zeg eens ‘nee’.

Vraag uzelf bij elk verzoek dat u krijgt af of uw ‘ja’ een echte ‘ja’ is: een ‘ja, leuk!’’ of eigenlijk een ‘nee’. Neem alleen de ‘ja. Leuk!’ aan.

Wees tevreden en dankbaar.

Ontevredenheid omdat u het ‘minder’ heeft getroffen dan anderen, werkt niet, maar geeft stress. Tevreden en dankbaar leven is het medicijn.

Houd uw inbox op 0.

Laat uw mailbox niet overstromen met mails die niet belangrijk zijn. Gebruik de methode ‘inbox to zero’.

Constant druk zijn is niet belangrijk.

Er is niks mis met een actief en gebalanceerd leven, maar de hang naar ‘constant druk zijn’ geeft stress en is slecht voor uw gezondheid, relaties en geluk.