Verken uw weg naar een gezondere levensstijl. Is het meer bewegen, beter slapen, gezonder eten of het verminderen van stress? Wat past vandaag bij u? Het Leefstijl-kompas omvat vier essentiële pijlers: beweging, slaap, voeding en stress. Als u besluit uw leefstijl aan te pakken, spelen deze vier elementen een cruciale rol in uw gezondheid en welzijn.

Stabielere glucosewaarden

Uw levensstijl heeft aanzienlijke invloed op uw welzijn en gezondheid. Het aanpassen van uw levensstijl kan leiden tot verbeterde of stabielere bloedglucosewaarden, mogelijk met minder medicatie als gevolg. Raadpleeg daarom altijd eerst uw behandelaar voordat u aanpassingen maakt in uw leefstijl.

Het Leefstijl-kompas benadrukt de vier pijlers: beweging, slaap, voeding en stress, die de grootste impact hebben op uw gezondheid en hoe u zich voelt.

Waar te beginnen?

Hier zijn 3 tips:

  • 1. Bedenk eerst waarom u een verandering in uw leven wilt aanbrengen. Wat maakt u momenteel minder gelukkig? Wat wil u bereiken? Bijvoorbeeld, fitter worden om actiever met uw kleinkinderen te kunnen spelen, stress verminderen voor meer werkplezier, of een betere HbA1c voor een beter welzijn. Herinner uzelf regelmatig aan deze motivatie.
  • 2. Onderzoek hoe het staat met de vier leefstijlpijlers in uw leven: voeding, beweging, slaap en stress. Identificeer waar het goed gaat en waar verbetering mogelijk is.
  • 3. Kies één van de pijlers om u op te concentreren. Het is een veelgemaakte fout om alles tegelijkertijd te willen aanpakken, wat moeilijk vol te houden is en tot teleurstellingen kan leiden. Begin klein: één specifiek aspect is makkelijker te behappen. Hieronder vind u concrete tips om mee te beginnen

Bekijk tips ze op de site van DVN om meer uitleg te krijgen bij elke tip.