Sensoren die onveilige situaties in huis meten. Een robot die herinnert aan het innemen van medicijnen. Een hartslagkussen dat helpt om te ontspannen. De technologie staat niet stil: er komen steeds meer slimme oplossingen om ouderen langer thuis te laten wonen. In het Zorg Innovatie Huis in Baarn maakt u kennis met de laatste trends op dit gebied.

 

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in het eigen huis, wie wil dat niet? Als u in uw vertrouwde sociale omgeving uw dagelijkse dingen kunt doen, blijft u langer fit en houdt u de regie over uw leven. Ook als u ouder wordt en misschien last heeft van een chronische aandoening. Slimme gadgets en technologische snufjes kunnen u daarbij ondersteunen. Ze maken het dagelijks leven makkelijker. Handig omdat de samenleving in rap tempo vergrijst en de zorg met personeelstekorten kampt.

 

Wat is het Zorg Innovatie Huis?
Benieuwd naar wat voor handige oplossingen er allemaal zijn? In het levensloopbestendige Zorg Innovatie Huis zijn de beste en slimste innovaties binnen de ouderenzorg te vinden. Zoals een robot die herinnert aan het innemen van de medicijnen of dat het tijd is voor de dagelijkse wandeling. Sensoren die gevaarlijke situaties in huis meten, patronen herkennen en daarover informatie sturen naar familie of hulpverleners. Een hartslagkussen dat helpt om te ontspannen, en een robotstofzuiger. Een druppelbril waarmee iemand zelf, zonder hulp, zijn ogen kan druppelen. Slim incontinentiemateriaal dat signaleert of het materiaal verzadigd is en wanneer de thuiszorg het beste kan verschonen.

 

De koffie staat klaar!
Het Zorg Innovatie Huis is geopend voor publiek. Wilt u een kijkje nemen? Dan kunt u uitgebreid de toepassingen van de nieuwste technologische snufjes bekijken. Eens in de drie weken op dinsdagochtend tussen 09:30 en 11:30 uur organiseert het Zorg Innovatie Huis een inloopochtend en is er iemand van het team aanwezig om u te ontvangen. Wilt u langskomen? Stuur van tevoren een berichtje naar zorginnovatiehuis@amaris.nl, dan staat de koffie klaar als u komt.