Heb je net de diagnose diabetes type 2 gekregen? Dan komt er veel op je af. Waar moet je beginnen? Of heb je al langer diabetes type 2 en heb je nooit de basis onder de knie gekregen? Met de snelcursus Goed op weg met diabetes type 2 helpen we je op weg.

Misschien voel je je onzeker en zoek je op internet naar meer informatie. Hoe zit het met voeding en beweging? Medicatie? Hypo’s en hypers? Hoe pakken andere mensen met diabetes het aan? 

Inhoud cursus

Heb je dit soort vragen? Volg dan de snelcursus Goed op weg met diabetes type 2 van Diabetesvereniging Nederland. In twee uur tijd leer jij de basis van leven met diabetes type 2. We bespreken onderwerpen als: wat is diabetes type 2, de oorzaken, mogelijke behandelingen, omgaan met hypo’s en hypers, voeding en mentale aspecten. Daarnaast ontmoet je andere mensen met diabetes en leer je van elkaars ervaringen. 

Aanmelden

De snelcursus wordt zowel online als in Amersfoort gegeven en is gratis. De eerst volgende ‘fysieke’ cursus waar je heen kunt In Amersfoort is op donderdag 9 november van 19:00 tot 21:00 bij de Diabetesvereniging Nederland, Stationsplein 139, Amersfoort (nabij station Amersfoort centraal). 

De gratis online cursus is op donderdag 30 november van 19:00 tot 21:00.

Voor zowel de fysieke cursus als de online cursus, kun je je hier aanmelden.