Door COVID-19 lopen de wachttijden in de reguliere zorg flink op. Heel vervelend als u wacht op een onderzoek of een operatie. Zilveren Kruis kan u helpen, want ondanks alle uitgestelde zorg bent u met bemiddeling van de Zorgcoach gemiddeld 38 dagen eerder aan de beurt.

 

De coronacrisis heeft een grote impact op het dagelijks leven. Maar ook zeker op de zorg. Lange wachtlijsten en uitgestelde behandelingen. Naar verwachting moeten Nederlandse ziekenhuizen en klinieken tussen de 170.000 en 210.000 operaties inhalen. Dat is zo’n 11 tot 14% van het totaal aantal operaties dat in een jaar in Nederland plaatsvindt.

 

Wachtlijstbemiddeling loont, ook tijdens de coronacrisis
Bemiddelen tijdens de coronacrisis is lastiger dan in gewone tijden. Veel ziekenhuizen kunnen minder patiënten behandelen of hebben zelfs een patiëntenstop. Maar de wachttijden zijn niet in alle ziekenhuizen hetzelfde. Bij het ene ziekenhuis bent u sneller aan de beurt, dan bij het andere. Zorgverzekeraars hebben een zorgplicht, wat betekent dat ze ervoor zorgen dat verzekerden op tijd kwalitatief goede zorg ontvangen. Om de wachttijden acceptabel te houden, zetten zorgverzekeraars wachtlijstbemiddeling in.

 

Hoe werkt wachtlijstbemiddeling?
Zorgbemiddeling is altijd gratis. De Zorgcoach van Zilveren Kruis bekijkt in overleg met u de mogelijkheden. Hoever bent u bijvoorbeeld bereid om te reizen en wilt u behandeld worden in een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC). Een ZBC is een door de overheid erkende kliniek waarin minstens twee specialisten samenwerken. Over het algemeen bent u bij een ZBC sneller aan de beurt dan bij een ziekenhuis. Neem dus contact op met de Zorgcoach van Zilveren Kruis en wie weet loont wachtlijstbemiddeling ook voor u.

 

Contact Zorgcoach Zilveren Kruis

Bel 071 364 02 80
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur