In Rond uw Zorg en Welzijn van vorig jaar stond een win-actie voor een Meet & Greet met Herman van Veen. Henk was één van de gelukkige, Wat was het leuk om een bedankje van hem te ontvangen.

Henk: ‘Gisteravond hebben mijn vrouw en ik de voorstelling van Herman Van Veen bijgewoond en de Meet & Greet mogen ervaren. Wij danken je voor deze kans . Zoals je beloofd had werden wij opgehaald alleen door de vrouw van Herman. Daar wij beiden het heel spannend vonden en niet wisten over hoe en wat, was het een zeer fijne ontmoeting. De dag was voor ons bijzonder geslaagd. Dank daarvoor

Henk en Annette 

‘De Voorstelling’

Ook benieuwd naar ‘De Voorstelling’? Dit is wat de theaterkrant er over schreef: ‘Herman van Veen plofte (in zijn eigen woorden) bijna van vreugde toen hij op 6 mei 1971 voor het eerst een soloshow in Carré mocht brengen. De toen 26-jarige zanger, violist en clown maakte de overstap uit de kleine zaal van het Amsterdamse Concertgebouw op uitnodiging van Louis Dekker, administrateur en de facto artistiek directeur van Carré. Harlekijn heette de voorstelling, twee jaar nadat Herman hoog in de hitparade had gestaan met zijn bewerking van Leonard Cohens ‘Suzanne’. En met deze voorstelling, vult hij de Amsterdamse theatertempel voor de 600ste maal. Een record na de 556 keer dat Toon Hermans er stond. Een mijlpaal die overigens al in 2021 door Van Veen werd overtroffen.

Dansen wat ik dansen kan

‘Zal dansen wat ik dansen kan’, beloofde de allround podiumkunstenaar in de aankondiging van De Voorstelling. En dansen deed Herman. Koddig, overdreven stram, zwaaiend met doeken en soms ook weer verrassend jeugdig. Zijn show is een veelzijdige combinatie van klassiek variété, nieuwe liedjes met hedendaagse thema’s en fantastische muziek. Spil in zijn gezelschap is Edith Leerkes die sinds jaar en dag dubbelt op viool, keyboard, zang en vooral het beste gitaarspel dat een oude clown zich kan wensen. Ze speelt flamenco, ze speelt funky, ze speelt dienend, ze speelt de sterren van de hemel.

Herman speelt zijn voorstelling ‘De voorstelling’ nog tot juli 2024 in Nederland. Kijk hier voor de data.