Per dag sterven in Nederland meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Toch worden bij wetenschappelijk onderzoek met name mannen onderzocht. Hart voor Vrouwen maakt zich hard om dit te veranderen.

Hart- en vaatziekten zijn al vele jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Toch worden nog elke dag vrouwelijke hartpatiënten langs de mannelijke meetlat gelegd. Ook worden bij wetenschappelijk onderzoek met name mannen onderzocht. Hierdoor ontbreekt een gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen. Hart voor Vrouwen, een stichting die werd opgericht door hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas, maakt zich sterk voor wetenschappelijk onderzoek naar de verbanden van hart- en vaatziekten met andere organen en externe factoren bij vrouwen. Want naast het hart spelen ook andere organen en externe invloeden een rol bij hart- en vaatziekten.

Red vrouwenlevens

Door meer onderzoek moet de zorg aan vrouwen verbeteren. Daar is veel geld voor nodig. Hart voor Vrouwen krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties. Steun Hart voor Vrouwen door middel van een eenmalige gift of word donateur. Uw gift kan voor vrouwen lettelrijk het verschil tussen leven en dood betekenen.

Doneren

 

Meer lezen over Hart voor Vrouwen? Kijk op hartvoorvrouwen.nl