Voordat u uw relatie met uw nieuwe partner juridisch gaat vormgeven, is het goed om even terug te kijken. Bent u gescheiden? Of is uw eerste partner overleden? Dan is het belangrijk om te controleren of alles helemaal is afgewikkeld. 

Vaak blijken er namelijk nog onverwacht regelingen te zijn die u vergeten bent om op te zeggen. Een voorbeeld hiervan is de levensverzekeringspolis. Het komt vaak voor dat een ex-partner nog steeds als begunstigde op de polis is vermeld. Hebt u kinderen uit een eerdere relatie? Dan kan onder omstandigheden uw ex via uw kinderen van u erven. Met een testament kan dat worden voorkomen.
Even terugkijken is ook belangrijk als uw partner is overleden. Is de erfenis helemaal afgewikkeld? En wat zijn de gevolgen van het overlijden voor uw eigen testament?

Een nieuwe relatie? Een nieuwe financiële situatie

Als u opnieuw gaat samenwonen, kan dat gevolgen hebben voor bepaalde financiële voorzieningen. Bijvoorbeeld uw AOW of uw alimentatie. Het is verstandig dit allemaal in kaart te brengen voordat u gaat samenwonen. Bent u er niet zeker van dat alles goed geregeld is? Dan kunt u bijvoorbeeld naar een Netwerknotaris om alles te bespreken. Klik hier voor meer informatie over Netwerknotarissen.