Met Vital10 werken aan een gezondere leefstijl

 

Wie bij de collectieve verzekering van ABN AMRO ZilverSchild is verzekerd via het Extra Vitaal-pakket, kan gebruik maken van de Persoonlijke Gezondheidscheck van &niped. Sinds kort is deze Gezondheidscheck uitgebreid met Vital10, een e-health platform waar u ondersteuning op maat krijgt van zorgprofessionals.

 

Sinds oktober heeft ZilverSchild voor drie jaar een contract met Persoonlijke Gezondheidscheck én met Vital10. Joost Mathijssen, productontwikkelaar bij Vital10: “Wanneer u uw persoonlijke gezondheidsrapport van de Gezondheidscheck binnen heeft, kunt u aan de slag om uw gezondheid te verbeteren. Als u bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk heeft, te zwaar bent of een verhoogd cholesterol heeft, is het verstandig uw leefstijl te veranderen. Vital10 ondersteunt u daarbij. Wanneer u zich aanmeldt bij Vital10, gaan de relevante gegevens van de Persoonlijke Gezondheidscheck over naar Vital10. Voordat u aan de slag gaat met uw leefstijlverandering, krijgt u een e-coach die u begeleidt. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners zoals diëtisten, kijken mee en beoordelen uw resultaten.”

 

Hoe werkt Vital10?
“Met uw e-coach bespreekt u welke gezondheidsdoelen u heeft en hoe u die doelen wilt behalen. Wilt u uw cholesterol of uw bloeddruk verlagen? Minder alcohol drinken, beter slapen, gezonder eten of meer bewegen? Dan bespreekt de e-coach met u hoe u dat concreet kunt doen en hoe u die veranderingen het beste in uw leven kunt inpassen. Als u aan de slag bent, houdt u alle gegevens bij met meetapparatuur zoals een stappenteller, bloeddrukmeter en hartslagmeter. U kunt ook zaken bijhouden als hoeveel en wat u op een dag gegeten en gedronken heeft en dergelijke.”

 

De Vital10-app geeft inzicht
“Alle gegevens kunt u invullen op de Vital10-app. Als u een iPhone heeft gaat dat via een koppeling met de Apple-Health-app. Bij een Samsung kunt u Google Fit koppelen aan de Vital10-app. Bent u digitaal niet zo handig? Dan gaan we u daarbij helpen. Uiteindelijk worden uw gegevens online naar uw persoonlijke Vital10-dashboard gestuurd. Daar kunnen u, medici, paramedici en e-coach van Vital10 uw gegevens aflezen en bekijken of het goed gaat. Samen met uw e-coach bespreekt u hoe het gaat en hoe u wilt doorgaan om uw gezondheidsdoelen te behalen.”

 

Voordelen van Vital10

  • U krijgt een persoonlijk dossier met daarin uw medische gegevens.
  • U kunt gebruikmaken van medici en paramedici die u helpen bij het behalen van uw gezondheidsdoelen.
  • U kunt gebruikmaken van het Gezondheidsplatform met een informatiebibliotheek en hulpbronnen op maat.
  • Door uw scores in te vullen, spaart u voor punten waarmee u in de webshop sportproducten kunt kopen. Maar u kunt ook sparen voor weekendjes weg of etentjes.

 

Neem vaker de fiets en neem de trap in plaats van de lift
Ilana Wegloop is e-coach bij Vital10. Zij of een collega belt u voor een eerste gesprek nadat u zich heeft aangemeld. Ilana Wegloop: “Ik bespreek met u welke doelen u zichzelf stelt om gezonder te gaan leven. Ik vraag stevig door, want het is belangrijk voor mij om te weten welke doelen u heeft, waarom u die heeft en hoe u die doelen kunt bereiken. Hoe beter ik weet hoe uw leven eruitziet, hoe beter ik voorstellen kan doen om uw leefstijl zo aan te passen dat u uw gestelde doelen kunt behalen en kunt volhouden. En volhouden, daar gaat het om! Soms hoeft u uw leefstijl niet eens zo rigoureus te veranderen. Het zit vaak in kleine dingen. Vaker de fiets nemen, trap lopen in plaats van de lift pakken, lopend naar de winkels in plaats van met de auto, minder snoepen… ”

 

Verandering met kleine stappen werkt het beste
Ilana bespreekt tijdens het eerste telefoongesprek ook hoe u getoetst wilt worden. “Ik wil weten hoe ik u het beste kan ondersteunen en motiveren. Wilt u meetbare resultaten? Dan gaan we daarop focussen. Wilt u één keer per week telefonisch overleg? Dan doen we dat. Het allerbelangrijkste is dat u in uw dagelijks leven met kleine stapjes uw leefstijl verbetert. Uw eigen gedrag veranderen is het moeilijkste wat er is. De ervaring leert dat dit het makkelijkst gaat in kleine stappen.”

 

Hoe ervaren gebruikers Vital10? Lees hier hoe Ton Lammers fysiek sterker en fitter wordt dankzij Vital10.

 

Terug naar nieuwsbrief