Oud steunt Jong

Secretaris Kees Telkamp (links) en penningmeester Jan Elfrink schenken de waardebon aan Hanneke de Ridder, lid van de Raad van Bestuur voor Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) en directeur Ontwikkelingsgerichte Zorg & Cultuur bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

 

ZilverSchild schenkt ruim € 15.000 aan het Prinses Máxima Centrum


Stichting ABN AMRO ZilverSchild schenkt dit jaar € 15.517,50 aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dat geld had de stichting over van de bol.com-bon-aanbieding van de aanmeldactie voor de nieuwsbrief, in 2015. Penningmeester Jan Elfrink: “Prachtig dat we dit bedrag kunnen besteden aan dit fantastische initiatief. Zo ondersteunen wij als ouderen, jongeren die het heel moeilijk hebben.”

 

In 2015 kon u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van ABN AMRO ZilverSchild. Als cadeau kon u kiezen tussen een digitale bol.com-bon of voucher voor het boek ‘Oud worden in de praktijk’. Van de 4190 bol.com-bonnen, die tot 31 oktober 2018 geldig waren, bleek op basis van een steekproef circa 50% ervan niet te zijn gebruikt. Penningmeester Jan Elfrink: “Als we niks zouden ondernemen, was circa € 15.000 naar Ahold gegaan, de eigenaar van bol.com. In ons bestuur is afgesproken dat we dit niet moesten laten gebeuren. Iedereen kwam tot de conclusie om de niet gebruikte bol.com-bonnen te besteden aan een goed doel. Wij kwamen uit op het Prinses Máxima Centrum voor kinder-oncologie.”

Dit centrum startte in 2014 als eigen organisatie. In 2016 werd gestart met research onder de vlag van het Prinses Máxima Centrum en begon de bouw van het centrum in Utrecht. Op 5 juni 2018 werd het gebouw in gebruik genomen. Het Prinses Máxima Centrum wil de beste zorg, de beste research en de beste opleidingen voor kinderoncologie bieden. Zodat in de toekomst ieder kind met kanker genezen kan worden, met optimale kwaliteit van leven. Het wil hét kinderoncologische centrum van Europa worden met maar één doel: meer kinderen genezen.

 

Maxima-0561-650x425px

 

Speelgoed helpt

Jan Elfrink: “Secretaris Kees Telkamp en ik hebben met de Prinses Máxima Centrum Foundation besproken waar zij het liefste het bedrag aan zouden besteden. Uiteindelijk bleek dat ze veel behoefte hadden aan speelgoed voor kinderen. Realiseer je dat veel kinderen tussen 0 en 18 jaar daar geruime tijd wonen tijdens hun behandeling. Daarvoor zijn er in het centrum 87 zogenaamde ouder-kindkamers waar ouders en kinderen kunnen verblijven om zo goed mogelijk een aangepaste gezinssituatie in stand te houden. Speelgoed helpt eraan mee om de kinderen zo’n prettig mogelijke omgeving te bieden. Een omgeving waar ze gelukkig ook nog kind kunnen zijn. De afgelopen tijd heb ik in 25 zendingen 776 artikelen daar laten afleveren. Dat gaat van autootjes en knuffels tot educatief speelgoed, werkbanken waar oudere kinderen aan kunnen knutselen, elektronische spelletjes, kinderboeken, Lego en Playmobil. Speelgoed waar kinderen weer vrolijk van kunnen worden en iets nuttigs mee kunnen doen, hun creativiteit op kunnen loslaten. En zo plezier kunnen hebben.”

Hanneke de Ridder, directeur Ontwikkelingsgerichte Zorg & Cultuur bij het Prinses Máxima Centrum, vult aan: “Speelgoed draagt bij aan afleiding, beweging, ontwikkeling en ontspanning voor zowel patiënten als voor de rest van het gezin. Dit zijn belangrijke onderdelen van de pijler ‘ontwikkelingsgerichte zorg’ binnen het Máxima: juist omdat de behandeling van kinderkanker zo intensief is en veel impact heeft op het kind en diens gezin, is het essentieel die ontwikkeling ten volle vorm te blijven geven en te ondersteunen, ondanks de beperkingen die de ziekte en de behandeling met zich meebrengen. We zijn ABN AMRO ZilverSchild zeer dankbaar voor hun prachtige – en essentiële – bijdrage aan de kinderen in ons centrum.”

 

Bijdrage aan geluk van de kinderen

“Het mooie hiervan is”, vertelt Jan verder, “dat wij ouderen op deze manier iets kunnen geven aan kinderen die het moeilijk hebben, kunnen bijdragen aan het geluk van die kinderen. Zij wonen tijdens hun behandeling enige tijd in het Prinses Máxima Centrum, en hopen natuurlijk op genezing en een fijn en gelukkig leven, zoals veel gezonde kinderen dat hebben. Als grootouder van gezonde kleinkinderen gun ik ze dat heel erg. Daarom vind ik het Prinses Máxima Centrum een fantastisch initiatief en nogmaals, vind ik het prachtig dat wij daar een kleine bijdrage aan kunnen leveren.” •

 

Logo Prinses Maxima Centrum

Helpt u mee?

Als ‘vriend’ van het Prinses Máxima Centrum helpt u het centrum haar doelen te bereiken. Vriend wordt u voor een bijdrage van € 500 per jaar, een schenking die fiscaal aftrekbaar is. Meer weten over het centrum en/of andere schenkingsmogelijkheden? Kijk op: www.prinsesmaximacentrum.nl en/of www.foundation.prinsesmaximacentrum.nl

 

Waaraan kunt u bijdragen als u doneert aan de Foundation?

Omdat de zorg wordt vergoed, legt de Prinses Máxima Centrum Foundation nadruk op alles wat ervoor zorgt dat het dagelijkse leven en de ontwikkeling van een kind zoveel mogelijk door kan gaan. Daarnaast draagt de Foundation bij aan het realiseren van topzorg, onderzoek en opleidingen op het gebied van kinderoncologie. Binnen de vier domeinen Research, Kind & Ontwikkeling, Smart Hospital en Academy & Outreach bestaat daarvoor een doorlopende financieringsbehoefte.

 

Terug naar Nieuws