Op wereldreis: reisgids, inentingen en…. een levenstestament voor thuis!

Op wereldreis gaan vraagt om de nodige voorbereiding en planning. Welke reisgidsen zijn handig om mee te nemen, zijn inentingen nodig? Een belangrijke vraag is ook: hebt u het thuis goed geregeld? Met een levenstestament kunt u ook dit afvinken.
In het levenstestament wijst u iemand aan als vertrouwenspersoon die namens u kan handelen als u op wereldreis bent. Hij of zij kan uw geldzaken regelen als u aan de andere kant van de wereld zit. Bijvoorbeeld het betalen van rekeningen die na uw vertrek nog binnenkomen, het regelen van belastingaangifte, de verhuur van de woning of abonnementen opzeggen. Zo staan u bij thuiskomst geen financiële verrassingen te wachten.

Flexibel levenstestament
Naast geldzaken kunt u persoonlijke zaken in uw levenstestament regelen. Zoals wensen voor uw huisdieren die u tijdelijk bij iemand onderbrengt of aanwijzingen over wat er met spullen moet gebeuren in de tussentijd. U kunt uw vertrouwenspersoon vragen elke maand een update te geven over wat hij voor u heeft geregeld. Zo blijft u up to date.
Het levenstestament kunt u zo inrichten dat uw vertrouwenspersoon niet meer voor u kan handelen als u weer terug bent in Nederland. Maar het is ook zo flexibel dat het weer kan ingaan wanneer u dat wilt, bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeval. Zo hebt u altijd een vertrouwenspersoon die voor u kan handelen als u dat zelf even niet kunt of wilt. Met een levenstestament kunt u ontspannen op reis en heb u het ook voor daarna goed geregeld.
Meer informatie? Kijk op netwerknotarissen.nl.

Terug naar Nieuws