KOOKTIP: Een andere salade…

De meeste salades hebben een vinaigrette, lichte mayonaise of yoghurt dressing.
Maar deze niet!

Ingrediënten:
• prei (bij voorkeur dunne),
• rucola,
• gedroogde tomaat,
• knoflook
• goede (dus dure) olijfolie
• parmezaanse kaas
Maak er een “gulle” salade van.
Gebruik dus lekker veel van alle ingrediënten!

Snij de prei in héle dunne ringetjes en was het zand eruit.
Laat de gesneden prei vervolgens drogen in een zeef of vergiet.
Dep de preiringetjes na enige tijd droog met keukenpapier of een schone theedoek.

Snij de gedroogde tomaat in hele kleine stukjes, pers de knoflook uit en voeg de olijfolie toe.
Maar, beter en sneller is om de gedroogde tomaat, de gepelde tenen knoflook en de olijfolie in een keukenmachine fijn te snijden en te mengen.
Zorg ervoor dat er voldoende olie toegevoegd wordt zodat de gedroogde tomaat en de knoflook onder een flinke plas olie staan.
Het mengsel is dan maandenlang houdbaar (buiten de koelkast)

Snij of schaaf de parmezaanse kaas in flinters

Meng prei, rucola en parmezaanse kaas door elkaar.
Serveer de olie met het gedroogde tomaat-knoflookmengsel apart in een kom of pot zodat iedereen “geheel naar eigen inzicht” kan doseren.

Terug naar Nieuws