Snel weten of u gezond bent of dat u moet werken aan een gezondere leefstijl: dat is in het kort het idee achter de Persoonlijke Gezondheidscheck (PGC). Wist u dat bij 74% van de deelnemers blijkt dat ze een te hoog cholesterol hebben? Tijd dus voor actie. Om u over de streep te trekken, zetten we een aantal veelgestelde vragen op een rij.

 

Wat is de Persoonlijke Gezondheidscheck?
Met de PGC krijgt u een compleet beeld van uw gezondheid. U vult een online vragenlijst in, voert thuis zelfstandig een aantal fysieke tests uit en krijgt vervolgens een rapport met advies. Met de adviezen kunt u zelfstandig of met de zorgprofessionals van Vital10 aan de slag met eventuele gezondheidsrisico’s. Bijvoorbeeld omdat u een te hoge bloeddruk heeft, te zwaar bent of een verhoogd cholesterol heeft.

 

Wat is Vital10?
Vital10 is een e-health platform waar u leefstijladviezen op maat krijgt van zorgprofessionals. Voordat u aan de slag gaat met uw leefstijlverandering krijgt u een e-coach die u begeleidt. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners zoals diëtisten kijken mee en beoordelen uw resultaten. Met uw e-coach bespreekt u welke gezondheidsdoelen u heeft en hoe u die kunt bereiken.

 

Is de Persoonlijke Gezondheidscheck gratis?
Alle verzekerden van ZilverSchild met de aanvullende verzekering Extra Vitaal kunnen de PGC gratis invullen. Ook het gebruik van Vital10 is met deze polis gratis. Alle verzekerden ontvangen een brief met hun persoonlijke code. Deze code is tot het einde van het jaar geldig. Voer uw persoonlijke code in op registreren.vital10.nl en doe meteen mee.

Maakt u nog geen gebruik van de Extra Vitaal Polis, dan kunt u dit alsnog doen als u aan het einde van het jaar uw nieuwe zorgverzekering afsluit.

 

Ik ben al onder behandeling van een specialist, is de Persoonlijke Gezondheidscheck dan nog relevant?
Jazeker! De PGC houdt er rekening mee wanneer u onder controle bent bij een behandelend arts en dat u onder behandeling bent bij een specialist wil niet zeggen dat uw hele lichaam wordt gecheckt. De PGC geeft u een compleet beeld van uw gezondheid.

 

Kan ik de Persoonlijke Gezondheidscheck thuis doen?
U hoeft de deur niet uit. De PGC doet u gewoon thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. Ook de fysieke metingen kunt u zelf doen. U ontvangt hiervoor een handige checkbox met alle materialen en een duidelijke uitleg. Mocht u toch een vraag hebben, dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met de servicedesk van &niped: 0900 – 44 77 383.

 

Heb ik een computer nodig voor de Persoonlijke Gezondheidscheck?
U kunt de check ook doen op uw tablet, bijvoorbeeld een iPad. Mocht u ook geen tablet hebben, dan kan een familielid of kennis met een computer of tablet u wellicht helpen.

 

Krijgt de zorgverzekeraar inzicht in mijn gegevens?
Uw verzekeraar heeft géén inzage in uw deelname en dus ook niet in uw gezondheidsgegevens. Uw gegevens worden volgens de richtlijnen van de AVG opgeslagen en zijn alleen voor u via uw persoonlijke account inzichtelijk.

 

Krijg ik bij iedere deelname een bloeddrukmeter? Dat is toch zonde.
U krijgt alleen bij uw eerste deelname een bloeddrukmeter. Daarna kunt u jaarlijks de bloeddrukwaarden meten met uw eigen bloeddrukmeter.

 

Ik ben al oud, dan heeft een check toch geen zin meer?
U bent nooit te oud om uw gezondheid te verbeteren, want wist u dat u opgelopen schade aan uw gezondheid vaak nog grotendeels kunt herstellen? Deelnemen heeft dus altijd zin, ongeacht uw leeftijd.