Een onbezorgde vakantie doet u zo!

Nieuwe prachtige streken ontdekken. Of mooie steden. We trekken er weer op uit. Maar zorg er wel voor dat, mocht u wat overkomen, u uw maatregelen al getroffen hebt.

Vaccinaties
Gaat u naar een ver land? Informeer dan eerst tijdig of u zich moet laten vaccineren. Overigens: ook in landen als Marokko en Turkije kunt u al een besmettelijke ziekte als hepatitis A (geelzucht) oplopen.
Kijk eens op:
ggd.nl
gezondopreis.nl

Gezondheid/ziekte
Ook in het buitenland kan u helaas ziek worden. Zorg dan dat u goed voorbereid bent. Het is verstandig om uw zorgverzekeringspasje bij u te hebben.
Neem als u een chronische ziekte hebt, zeker genoeg voorzorgsmaatregelen.
– Wanneer u spoedeisende hulp nodig hebt, kunt u de Alarmcentrale Eurocross Assistance bellen:  0031 71 364 18 50. Zilveren Kruis is hierbij aangesloten en het nummer is 24/7 bereikbaar. (Tip: zet dit nummer van tevoren vast in uw mobieltje.)
– Hebt u een kleine verwonding, oorontsteking of hebt u uw enkel verzwikt? Dan hoeft u de alarmcentrale Eurocross Assistance niet te bellen. U kunt gewoon naar de dokter in het land waar u bent. De kosten declareert u later met het declaratieformulier buitenland. U vindt dat op de website van Zilveren Kruis. Vraag uw dokter om een duidelijke zorgkostennota.
– U kunt ook al van tevoren bij Zilveren Kruis de app van de vakantiedokter downloaden. Kijk op vakantiedokter.zilverenkruis.nl

Informatie van de overheid
Voor goede reisadviezen van de overheid, adressen van ambassades et cetera kijkt u op rijksoverheid.nl/onderwerpen/vakantie-en-reizen

Veilig reizen
 Veel tips over veilig op reis gaan, vindt u op veiligopreis.info

Algemeen
Ook op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u handige tips en links die u als reiziger kunt gebruiken. Kijk op lcr.nl.

Informeer anderen
Laat altijd buren, familie en/of vrienden weten waar u bent. Houd nu en dan even contact met elkaar. Zet telefoonnummers van hen in uw mobieltje.

 

Terug naar Nieuws