De Betuwe en de Koninklijke bossen

Kastelen, uiterwaarden en bossen

Het is bijna zomer, de ideale tijd om eropuit te trekken met de fiets of met de wandelschoenen aan. Wij tippen u De Betuwe en de Koninklijke bossen.

Wandelen door de Betuwe
Een korte route van negen kilometer, maar wel een van de toppers in de Betuwe: over landgoederen, langs kastelen, door de uiterwaarden van de Waal, door weiland, boomgaarden en parkbos. De omgeving verandert voortdurend. En natuurlijk komt u langs de route fraaie gebouwen tegen, zoals de Uitspanning Het Stroomhuis, gevestigd in een monumentaal pand, of kasteel Neerijnen. Kijk voor deze prachtige wandeling op wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-neerijnen/15221/

Fietsen door de Koninklijke bossen
Pakt u liever de fiets, dan is het heerlijk fietsen in en rond de Koninklijke bossen van Paleis het Loo bij Apeldoorn. 37 kilometer lang is de tocht. En behalve dat u de sprookjesachtige bossen doorkruist en het paleis kunt bezoeken, ziet u ook de unieke Wenumse watermolen uit de veertiende eeuw en fietst u over de heide van het Elspeterveld. U komt ook in Uddel, een oeroud dorpje met een 60 meter diepe waterput die Napoleon liet bouwen. U kunt de route printen via fietsen123.nl/fietsroutes/nederland/gelderland/hoog-soeren/koninklijke-bossen-bij-apeldoorn-en-hoog-soeren

Tips

  • Teken
    Controleer op teken op uw huid als u in bos, park of duinen bent geweest. Heeft u een tekenbeet? Ga dan snel naar uw huisarts! Door een tekenbeet kunt u de ziekte van Lyme krijgen. U krijgt dan vaak een rode vlek of ring op de huid. Op www.tekenradar.nl ziet u waar tekenbeten zijn geregistreerd. Tekenradar.nl krijgt gemiddeld zo’n 8.500 meldingen van tekenbeten per jaar.
  • Kleding
    Wat trek je aan als de zon hoog aan de hemel staat? Vooral wijde kleren van lichte stoffen die goed ventileren. Geen laagjes over elkaar. En gaat u vooral niet te lang zonder kleding in de volle zon. Te veel direct zonlicht kan huidkanker veroorzaken.

 

Terug naar nieuwsbrief